Myjka ciśnieniowa do auta - jaką wybrać ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • albus_lupus
    Rider
    • 2008
    • 347

zurcio,
    albus_lupus, nie obraź się, ale mylisz chyba pojęcia
    Nie obrażam się bo nie mam o co. Prawda jest taka że mnie więcej wiem jak działa, ale nigdy się dokładnie w to nie zagłębiałem.

Wielkie dzięki za małą lekcję na ten temat.
    Była O1 która uratowała życie Silnik 2.0 APK - BRC Sequent 24
    Była O1 Kombi 1.9 TDI AHF
    President Johny II ASC + President
    Jest Mondeo MK4 1.8 TDCI powered by HEKO

Komentarz

• norbi99
      Ambiente
      • 2008
      • 218

Panowie moim zdaniem nikt nie kupi (chyba, że ktoś nie ma na co kasy wydawać) do użytku domowego myjki za 3, 5 czy tam 15 tys. zł. Uważam, że te myjki z marketów są jak najbardziej OK do usunięcia piasku z auta czy wyczyszczenia kostki, a tradycyjnego mycia auta nic nie zastąpi, a karcher tylko pomoże . Sam mam w domu takiego Karchera z markietu, i bez niego za Chiny bym nie usunął błocka z nadkoli, w które żem sie niedawno wpakował :/. Reasumując dobrze mieć taką myjkę :P

Komentarz

• AdamB
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 8037
        • Octavia IV (NX3)
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

norbi99, zgadzam się z tobą całkowicie. Jak pisałem wcześniej mam taką tanią za 200 parę złotych już ponad 3 lata i się nie popsuła. Myję ją 4x auto w miesiącu i raz 100m2 kostki od wczesnej wiosny do późnej jesieni.
        Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• CIS73
          Rider
          • 2008
          • 522

co do podgrzewania zurcio, ma 100% racji
          jeżeli myjki to tylko KARCHER z linii hobby K5. lub K7. (polecam K7.91 plus z mosiężną głowicą) + przystawka do pianowania około 80pln (1tyś do 2 tysiów) minus w linii hobby jest przewód wysokociśnieniowy w plastiku, z linii pro HD lub HDS ( z podgrzewaniem) od 2 tysiów w górę + przystawka do pianowania około 400pln z podgrzewaniem od 5 tysiów np: HDS 550 ECO - zaleta silnik jednofazowy
          co do czyszczenia płotu AndiT, końcówki do tzw piaskowania nie są tanie a i czasem trzeba stosować specjalny granulat który też kosztuje (niektórzy używają piasku ale nie zawsze to dobrze wychodzi dla sprzętu)
          no i trzeba dodać że nawet najlepsza myjka bez dobrego detergentu niewiele zdziała
          CISOWÓZ http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=40594
          CISOWÓZ ZWEI http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=50866

Komentarz

• Ziomal
            RS
            S_OCP Member
            • 2005
            • 5841
            • Octavia I (1U2)
            • BFQ 1.6 MPI 102 KM

W tym roku kupiłem myjkę firmy "No Name" do mycia auta , ale bardzo się rozczarowałem bo jednak muszę szczotką domyć brud więc służy ona tylko do dokładnego spłukania i do mycia kostki przed domem.
            Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• piotrek_os
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 8162
              • Octavia II (1Z3)
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Skoro te tanie myjki "g" wart...to moze kupic taka http://www.allegro.pl/item531671572_...t_legnica.html i na jedno wyjdzie....ma rok gwarancji wiec chocby miala tylko rok wytrzymac i to i tak na siebie zapracuje....
              Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• micnur
                Ambiente
                • 2008
                • 109

zurcio, to może jakąś ofertę mógłbyś przygotować dla forumowiczów? Może znalazło by się więcej chętnych...

Komentarz

• januszcm
                  Classic
                  • 2007
                  • 33

jak od 4 lat używam K 5.20 M tutaj opis cena około 800pln w sklepie. Urządzenie sprawdza się znakomicie tak do mycia auta jak i czyszczenia chodników i schodów.

Komentarz

• zurcio
                    RS
                    • 2008
                    • 2046

micnur, z miłą chęcią ale nie będzie to oferta tania, więc nie wiem czy jest sens :roll:
                    W 99% obsługujemy firmy a tam koszty inaczej się przekładają ...
                    Ja również polecałbym zakup takiego "badziewia" za 200zł, jak wytrzyma rok to zarobi na siebie, więcej wydamy na myjnie ... tylko proszę pamiętać i się nie denerwować jak wysiądzie podczas drugiego mycia i będziemy musieli oddać ją do naprawy która potrafia trwać nawet miesiąc czasu .... :diabelski_usmiech

Może wrzucę na wiosnę jakąś ofertę komercyjną ... :diabelski_usmiech
                    Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• fernando
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 1890

zurcio, kupić nie kupić zobaczyć warto

Komentarz

• AndiT
                        Rider
                        • 2008
                        • 332

CIS73 wlasnie jestem na projekcie, gdzie podwykonawca hydroblastuje mi blachy pod cisnieniem 1700 barow (Standard SP 12 wg. NACE/SSPC). Wszystko ladnie schodzi, stara farba, rdza itd, itd.(dla ludzi z branzy napisze tylko ze hydroblastingiem nie jestesmy w stanie polepszyc profilu, to samo dotyczy sie Ice-Blastingu). Stad wlasnie urodzil mi sie pomysl z tym hydro-blastingiem na plocie . Fakt natomiast jest faktem, ze aby miec dobre cisnienie (do plotu starczyloby 220-300 bar) to trzeba kupic juz zmaszyne profesjonalna a te kosztuja juz konkretna kase.

zurcio, jak bedziesz mial chwilke to zamiesc jakas oferte tutaj, plus zrob jakas promocje, ze np przy zakupie powyzej 100 sztuk cena spada o 70%
                        Mysle ze z taka promocja bedziesz mial ogromna sprzedaz i magazyny oproznione
                        M47N2

Komentarz

• satoot
                          Rider
                          • 2008
                          • 525

Zamieszczone przez AndiT
                          wymienic tutaj jakies /.../ firmy
                          Sprawdź na stronie Boscha albo na Allegro użytkownika adam_w_.
                          Urządzenia Bosch Aquatak.

Komentarz

• zurcio
                            RS
                            • 2008
                            • 2046

Zamieszczone przez AndiT
                            przy zakupie powyzej 100 sztuk cena spada o 70%
                            Takich rabatów producent nie jest w stanie udzielić
                            Nie dyskutuj nigdy z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem ...

Komentarz

• AndiT
                              Rider
                              • 2008
                              • 332

Wielka szkoda :cry:
                              Jakby ktos szukal, to cena na Kränzle HD 10/120 ksztaltuje sie na poziomie 2 140 pln.
                              Wlasnie znalazlem jakas firme z lodzi, ktora sprzedaje w tej cenie.
                              M47N2

Komentarz

• zurcio
                                RS
                                • 2008
                                • 2046

Zamieszczone przez AndiT
                                Jakby ktos szukal, to cena na Kränzle HD 10/120 ksztaltuje sie na poziomie 2 140 pln.
                                Jakby ktoś miał ochotę na ten model proszę o PW :diabelski_usmiech

Komentarz

• AndiT
                                  Rider
                                  • 2008
                                  • 332

Czy ktos mi moze napisac czym technicznie rozni sie Nilfisk P160.2 od Poseidon 2.29?
                                  M47N2

Komentarz

Pracuję...